Carbohidrați buni pentru organism într-o gustare perfectă chiar înainte de antrenament.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 10
Ingrediente:
- 200 g fulgi ovăz
- 125 g făină de alac
- 25 g semințe de in
- 80 g stafide
- 2 lingurițe praf de copt (fără gluten)
- 1 linguriță scorțișoară
- 250 g iaurt grecesc
- 4 ouă
- 60 ml ulei macadamia
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 mere
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 160 ° C.
- Se combină ovăzul într-un bol cu semințele de in, stafidele, praful de copt, scorțișoara, iaurtul, ouăle, uleiul, mierea de albine și extractul de vanilie.
- Lăsați la macerat timp de 10 minute pentru a permite ovăzului să se înmoaie.
- Se adaugă 1 măr ras.
- Se adaugă făina de alac și se amestecă ușor pentru a forma compoziția.
- Turnați în formele de brioșe, care sunt căptușite cu cupe de hârtie.
- Se presară cu fulgi de ovăz și se introduc la cuptor.
- Se lasă la cuptor timp de 15 minute la 160 C, apoi feliați celălalt mere în 10 felii subțiri și introduceți câte o felie de măr în partea de sus a fiecărei brioșă.
- Se lasă la cuptor timp de încă 20 de minute sau până când brioșă este gătit.
- Se scoate tava din cuptor.
- Ungeți cu puțină miere.
- Serviți cu iaurt grecesc/fructe la alegere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu