1. Bate ouăle cu uleiul. Adaugă laptele, după care încorporează făina amestecată cu praful de copt și sare.
2. La final, adaugă măslinele tăiate mărunt. Toarnă compoziţia în formele de brioșe unse cu unt și tapetate cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, cam 25 de minute.
3. Între timp, freacă smântâna cu brânzeturile și potrivește gustul de sare. Lasă la rece cel puţin 30 de minute.
4. După ce s-au răcit aceste brioșe, taie-le pe jumătate și umple-le la mijloc cu puţină cremă de brânzeturi. De jur împrejur, pune frunzuliţe de pătrunjel. Briosele turnulet vor arăta senzaţional!
100 g smântână
100 g cremă de brânză
100 g brânză brie
100 g brânză de capră
Pentru brioșe
100 g măsline
250 g faină integrală
1 plic praf de copt
2 ouă
75 ml ulei de măsline
150 ml lapte
1 linguriță cu unt
sare
Adaugă comentariu