Home » Mâncăruri » Broccoli cu sos de stridii
Mâncăruri

Broccoli cu sos de stridii

  1. Tăiați broccoli pe lumgime.
  2. Într-un bol amestecați vinul de orez, zahărul tos, sosul de stridii și uleiul de susan cu supa de pui sau legume.
  3. Într-o tigaie de tip wok, încingeți 1 linguriță de ulei de arahide, la foc potrivit. 
  4. Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți-i căliți-i până când se rumenesc, apoi adăugați ghimbirul ras. 
  5. Mențineți pe foc pentru încă 30 de secunde, după care adăugați bucățile de broccoli și căliți-le pentru încă 30 de secunde la foc iute.
  6. Turnați sosul, acoperiți cratița cu un capac și lăsați legumele la abur pentru 3 minute, timp în care bucățile de broccoli se frăgezesc.
  7. Serviți preparatul cald cu garnitură de orez. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

broccoli_cu_sos_de_stridii.jpg

  • 450 g broccoli
  • 1 linguriță vin de orez chinezesc
  • 1/4 linguriță zahăr tos
  • 3 lingurițe sos de stridii 
  • 1/2 linguriță ulei de susan
  • 60 ml supă de pui/ legume
  • 1 linguriță ulei de arahide
  • 3 căței de usturoi
  • 3 cm rădăcină de ghimbir

 

Credeai că ai încercat broccoli în toate variantele, ei bine această rețetă este un adevărat răsfăț.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.