- Tăiați broccoli pe lumgime.
- Într-un bol amestecați vinul de orez, zahărul tos, sosul de stridii și uleiul de susan cu supa de pui sau legume.
- Într-o tigaie de tip wok, încingeți 1 linguriță de ulei de arahide, la foc potrivit.
- Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți-i căliți-i până când se rumenesc, apoi adăugați ghimbirul ras.
- Mențineți pe foc pentru încă 30 de secunde, după care adăugați bucățile de broccoli și căliți-le pentru încă 30 de secunde la foc iute.
- Turnați sosul, acoperiți cratița cu un capac și lăsați legumele la abur pentru 3 minute, timp în care bucățile de broccoli se frăgezesc.
- Serviți preparatul cald cu garnitură de orez.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 450 g broccoli
- 1 linguriță vin de orez chinezesc
- 1/4 linguriță zahăr tos
- 3 lingurițe sos de stridii
- 1/2 linguriță ulei de susan
- 60 ml supă de pui/ legume
- 1 linguriță ulei de arahide
- 3 căței de usturoi
- 3 cm rădăcină de ghimbir
Credeai că ai încercat broccoli în toate variantele, ei bine această rețetă este un adevărat răsfăț.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu