Amestec de nuci pentru un desert decadent, fără foc și fără zahăr.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 12
Ingrediente:
- 140 g nuci
- 150 g migdale
- 420 g curmale fără sâmburi, hidratate 10 minute în apă fierbinte
- 60 g pudră de cacao
- 2 linguri fulgi de cacao
- 1/2 linguriță sare de mare
Ganache de ciocolată:
- 60 ml lapte migdale
- 170 g ciocolată neagră (fără lapte)
- 2 linguri ulei de cocos
- 1/4 linguriță sare de mare
- 1/2 lingură îndulcitor natural (stevia)
Modalitate de preparare:
- Se pun 90 g nuci și migdalele într-un procesor de alimente și se pulsează până devin o făină fină.
- Adăugați pudra de cacao și sarea de mare și pulsați pentru a combina.
- Se transferă amestecul într-un castron și se pune deoparte.
- Se adaugă curmalele în blende și pulsați până se transformă într-o compoziție ca de piure.
- Transferați într-un bol șă lăsați deoparte.
- Adaugați din nou amestecul de nuci și fulgii de cacao într-un procesor de alimente.
- Combinați toate ingredientele din nou în blender și amestecați până aveți o compoziție omogenă.
- Se adaugă amestecul Brownie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se adaugă restul de nuci fărâmițate și distribuiți uniform.
- Apoi apăsați în jos cu mâinile până când amestecul este plat și ferm.
- Se introduce desertul în congeșator pentru 1 oră.
PENTRU Ganache:
- Se adaugă lapte de migdale într-un vas și încălziți la microunde timp de 45 de secunde.
- Se adaugă imediat ciocolata în laptele cald și se acoperă lejer.
- Nu atingeți timp de 2 minute, astfel încât să poată topi.
- Se adaugă sarea și se amestecă ușor cu o lingură de lemn pentru a încorpora, apoi se adaugă uleiul de nucă de cocos topit și amestecați cu un tel.
- Lăsați în frigider timp de 10 minute pentru a se îngroșa.
- Scoateți din frigider și adăugați îndulcitorul.
- Stropiți cu acest ganache prăjitura, feliați și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu