Alege să pregătești aperitive inedite pentru mese aromate în familie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 2-4
Ingrediente:
- 2 fâșii bacon afumat
- 100 g ciuperci mici
- ulei de măsline
- frunze salvie proaspătă
- 4 felii de pâine
- 1 cățel de usturoi
- brânză Cheddar
- dovleac copt ( 1/2 dovleac )
Modalitate de prepapare:
- Coaceți un dovleac la 180 de grade timp de 1 oră și jumătate.
- Curățați-l de semințe și de coajă și extrageți jumătate din pulpă pentru piure.
- Tăiați ciupercile în sferturi, apoi prăjiți-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu, amestecând ocazional.
- Când încep să își schimbe culoarea, adăugați câteva frunze de salvie și prăjiți-le în continuare până devin crocante.
- Rumeniți la cuptor cele 4 felii de pâine.
- Cât sunt fierbinți frecați-le cu usturoi și stropiți-le cu ulei de măsline.
- Pasați la blender jumătate din dovleacul copt .
- Piureul obținut asezonați-l cu sare, piper și puțină brânză Cheddar.
- Întindeți piureul de dovleac pe feliile de pâine și răsfirați deasupra bacon afumat, ciupercile și salvia.
- Serviți cu brânză Cheddar rasă pe deasupra.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu