Bruschete cu pesto si rosii

1.Trage la tigaie mugurii de pin, fără să-i rumenești prea tare. Lasă-i deoparte să se răcorească.

2.Pune în robot (sau în mojar) frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul, sare după gust, parmezanul și mugurii de pin.

3.Mixează (sau zdrobește bine dacă folosești mojarul) până ce obții un pesto de busuioc fin. Pune-l într-un castronel și lasă-l deoparte, ca să se întrepătrundă aromele.

4.Separat, taie roșiile cherry în jumătăți, stropește-le cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi adaugă sare și pătrunjel tocat mărunt.

5.Prăjește feliile de pâine pe plită sau într-o tigaie încinsă, unge-le cu pesto și pune deasupra salată de roșii. Servește imediat.

 

Sugestii

Dacă vrei să prepari un sos pesto de post, înlocuiește parmezanul (și mugurii de pin) cu o mână de nucă trasă la tigaie până ce începe să se simtă aroma inconfundabilă.

credit foto: © zi3000 – Fotolia.com

 

Bruschete în crusta de ou

Poza principala

bruschete_fotolia_63218494_subscription_xxl.jpg_c_zi3000_-_fotolia.com_mica.jpg

300 g roșii cherry

50 g frunze de busuioc

100 ml ulei de măsline

1 lingură cu muguri de pin

50 g parmezan

1-2 căței de usturoi

felii de pâine

zeamă de lămâie

pătrunjel

sare

 

Bruschete cu salată de fasole boabe

Rapide si delicoase, minunate pentru o gustare plina de gust.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE