Home » Aperitive, salate, sosuri » Bruschete cu roșii și șuncă de Parma
Aperitive, salate, sosuri

Bruschete cu roșii și șuncă de Parma

Petrecere sau o simplă seară cu prietenii? Iată ce propunere are Gordon Ramsey pentru niște antreuri cu dichis!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 roșii prunișoare sau 8 roșii cherry
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 linguriță de oțet din vin roșu
  • 4 linguri ulei măsline
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 4 felii groase de ciabatta
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 8 felii șuncă de Parma

Modalitate de preparare:

  1. Taie roșiile mărunt și pune-le într-un vas împreună cu busuiocul tocat, oțetul din vin, uleiul de măsline, puțină sare și un praf de piper după gust.
  2. Amestecă ingredientele și lasă-le deoparte circa 5 minute.
  3. Prăjește feliile de ciabatta pe ambele părți, apoi frecă-le pe o parte cu usturoiul tăiat pe jumătate.
  4. Pune câte o felie de ciabatta pe fiecare farfurie de servit și așează deasupra amestecul de roșii.
  5. Aranjează desupra șunca de Parma și servește imediat.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.