1.Feliază vinetele, dă-le cu un praf de sare şi pune-la la scurs într-o sită.
2.Fierbe orezul aldente în apă cu sare. După ce a fiert, adaugă 2-3 linguri cu parmezan ras, sare şi piper proaspăt măcinat.
3.Taie mărunt 2-3 fire de ceapă verde, feliază câteva roşioare cherry şi pune legumele peste orez.
4.Adaugă tonul scurs de ulei (ulei pe care-l păstrezi separat, nu-l arunci!) şi puţin pătrunjelul verde tocat mărunt.
5.Pune feliile de vinete pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei păstrat şi pe fiecare dintre ele câte 1-2 linguri cu salată de ton şi orez.
6.Dă la cuptor 30 de minute şi serveşte bruschetele cu salată de ton şi orez imediat, stropite în prealabil cu puţin ulei din conservă şi pătrunjel verde.
credit foto: Thinckstock
2 vinete
2 cutii cu ton în ulei
100 g orez
ceapă verde
roşii cherry
parmezan
pătrunjel verde
sare
piper alb
Adaugă comentariu