1. Spala ciupercile sub jet de apa calduța și pune-le într-un castron. Toarna apa clocotita, acopera vasul și lasa cel puțin o ora ca sa se hidrateze ciupercile. Daca folosești ciuperci proaspete, trebuie doar sa le cureți și sa le feliezi.
2. Taie ceapa marunt și calește-o într-o tigaie în care ai încins untul și o lingura cu ulei de masline. Adauga ciupercile foarte bine scurse, usturoiul feliat, cimbru, sare și piper dupa gust și 50 ml de vin alb. Lasa sa fiarba înabușit, pâna ce se evapora tot lichidul.
3. Între timp, amesteca smântâna cu crema de brânza și sareaza daca e nevoie. Taie în jumatați feliile de pâine toast, unge-le cu ulei de masline, freaca-le cu usturoi și pune-le într-o tava mai mare. Da la cuptorul încins câteva minute, pâna ce se aurește pâinea.
4. Unge pâinea cu un strat de crema fina de brânza și pune deasupra ciupercile sotate. Decoreaza cu frunze de patrunjel și servește.
SUGESTIE. Pune în crema de brânza ceapa roșie și un pic de verdeața tocate marunt și un vârf de cuțit de boia iute, pentru un plus de gust!
1 pâine toast
300 g ghebe deshidratate
200 g crema de brânza
1-2 lingura cu smântâna
50 g unt
1 ceapa
5-6 caței de usturoi
patrunjel
cimbru
vin alb
ulei de masline
sare
piper
Adaugă comentariu