1. Încinge cuptorul şi între timp spală legumele, curăţă ardeii de seminţe şi cotor, taie-i în două, iar vinetele şi dovleceii în felii groase pe lungime.
2. Pune o tavă cu hârtie pergament sau folie de aluminiu sub grătar şi pe grătar pune legumele. Presară un praf de sare şi unul de piper şi stropeşte-le cu ulei. Dă la cuptor pentru 20 de minute, punând grătarul cât mai jos.
3. Cât timp se fac legumele, bate gălbenuşurile cu sare, adaugă o lingură cu ulei, apoi făina şi la sfârşit incorporează albuşurile bătute spumă.
4. Scoate legumele şi lasă-le să se răcească, după care taie-le în bucăţi mici şi incorporează-le în aluat. Unge o tigaie cu ulei şi toarnă amestecul. Dă la cuptor pentru 30 de minute. Serveşte cu frunze proaspete de busuioc.
credit foto: Photoland/Profimedia
6 ouă
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
4 linguri de făină
1 dovlecel
1/2 vânătă
3 linguri cu ulei de măsline
busuioc
piper
sare
Adaugă comentariu