1.Spală ciupercile, curăţă-le, opărește-le, scurge-le bine și taie-le în felii potrivit de groase.
2.Separat, rumenește o lingură cu făina în untul topit. Mare grijă să nu se ardă! Stinge cu lapte până obţii un sos de consistenţa unei smântâni mai groase.
3.După ce s-a răcorit, pune ouăle bătute bine, brânza rasă, un praf de sare și smântâna.
4.Adaugă ciupercile, măslinele fără sâmburi și tăiate rondele, șunca și ardeii grași cubuleţe. Amestecă ușor și toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
5.Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.
2 ardei graşi
500 g ciuperci
100 g măsline verzi fără sâmburi
200 g şuncă
1 lingură cu făină
1 lingură cu unt
1 ceşcuţă cu lapte
2 ouă
2 linguri cu brânză telemea rasă
200 g smântână
sare
pesmet
Adaugă comentariu