1.Pune un litru de apă cu sare la fiert. Când stă să dea în clocot, adaugă frunzele de dafin și fileurile de pește. Lasă-le 4-5 minute și scoate-le cu o sită.
2.Topește untul într-o tigaie adâncă. Dă deoparte, adaugă amestecul de făină cu lapte și pune din nou pe foc amestecând. Lasă să dea 1-2 clocote, sărează și pipărează după gust.
3.Unge cu puțin unt și tapetează cu pesmet o tavă potrivită ca mărime. Pune peștele, toarnă deasupra sosul alb și presară brânza.
4.Dă la cuptor 20-25 de minute sau până brânza capătă o culoare apetisantă.
credit foto: © dolphy_tv – Fotolia.com
Poza principala
Galerie foto
1 kg file de pește
3 linguri cu unt
6 linguri cu făină
500 ml lapte
200 g brânză cheddar rasă
1-2 frunze de dafin
sare
piper negru măcinat
pesmet
Pentru un prânz sau o cină rapidă, pregătește rețeta de budincă cu pește, gustoasă și hrănitoare.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu