1.Freacă oul cu zahărul și untul (cu mixerul), pune făina și un praf de sare. Lasă aluatul la frigider 30 de minute și prepară legumele.
2.Pune ardeii la copt, curăţă-i de coajă și seminţe și rupe-i în două pe lungime. Spală dovleceii, taie-i în felii, tot pe lungime, și dă-i cu un praf de sare.
3.Bate ouăle cu smântâna, adaugă parmezanul și amestecă. Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o foaie mai mare decât vasul de copt. Pune-l în vasul uns cu ulei.
4.Așază în tavă felii de dovlecel, apoi ardei copt și toarnă câteva linguri cu amestec de ou. Pune din nou legume, ou și continuă până umpli vasul.
5.Dă budinca de ardei si dovlecei la cuptorul încins pentru 30 de minute.
100 g unt
200 g făină
1 ou
3 linguri cu zahăr
sare
pentru umplutura:
2 dovlecei
10 ardei
4 ouă
2 linguri cu smântână
150 g parmezan
sare
Adaugă comentariu