Amestecă untul într-un castron și adaugă treptat gălbenușurile, chiflele înmuiate în prealabil în lapte și stoarse foarte bine, un vârf de cuțit de nucșoară, pesmetul, urzicile spălate și scurse, carnea și slăninuța tăiate cubulețe.
Sărează și pipărează după gust, amestecă ușor și încorporează la final albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace 40 de minute la 1700 C. Servește aceasta budinca de carne si urzici cu salată verde sau de murături.
foto: Photoland/Photocuisine
Pancakes de cartofi cu piure de urzici
Poza principala
Galerie foto
500 g carne prăjită
150 g unt
100 g slăninuță
5 ouă
5 chifle
250 ml lapte
5 linguri cu pesmet
5 linguri cu urzici
nucșoară
piper
sare
Inedită ca gust și ușor de gătit, budinca de carne și urzici merită încercată.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu