Mâncăruri

Budincă de carne

1. Curăță cărnurile de eventualele pielițe şi fierbe-le separat: porcul şi puiul în apă sărată, iar carnea afumată în apă fără sare. Lasă-le să se răcească, apoi taie-le cubuleţe. 

2. Rupe baghetele în bucăți mici și toarnă deasupra laptele. Pune cubulețele de carne, sarea, piperul, nucșoara, pătrunjelul şi legumele deshidratate. Încorporează ouăle bătute şi amestecă ușor. 

3. Unge o tavă de copt cu un strop de ulei şi tapetează cu pesmet. Toarnă compoziţia pregătită şi nivelează ușor. Introdu la cuptorul încins şi coace 45 de minute la 180°C. Taie budinca şi serveşte caldă!

 

Recomandare: Dacă eşti ovo-lacto-vegetariană şi pofteşti la acest preparat, înlocuieşte carnea cu legume de tot felul: ciuperci, ardei, dovlecei. Va ieşi o budincă pe cinste!

 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Budincă de carne și urzici

Poza principala

budinca_mica.jpg

200 g ciolan de porc 

200 g piept de pui 

200 g carne afumată 

6 minibaghete

250 ml lapte

3 linguri cu legume deshidratate

2 linguri cu pătrunjel tocat 

6 ouă 

piper 

nucșoară

sare 

ulei 

pesmet 

 

Chec aperitiv cu suc de roșii

Un preparat ideal pentru un prânz gustos sau pentru un picnic la iarbă verde.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE