1. Curăță cărnurile de eventualele pielițe şi fierbe-le separat: porcul şi puiul în apă sărată, iar carnea afumată în apă fără sare. Lasă-le să se răcească, apoi taie-le cubuleţe.
2. Rupe baghetele în bucăți mici și toarnă deasupra laptele. Pune cubulețele de carne, sarea, piperul, nucșoara, pătrunjelul şi legumele deshidratate. Încorporează ouăle bătute şi amestecă ușor.
3. Unge o tavă de copt cu un strop de ulei şi tapetează cu pesmet. Toarnă compoziţia pregătită şi nivelează ușor. Introdu la cuptorul încins şi coace 45 de minute la 180°C. Taie budinca şi serveşte caldă!
Recomandare: Dacă eşti ovo-lacto-vegetariană şi pofteşti la acest preparat, înlocuieşte carnea cu legume de tot felul: ciuperci, ardei, dovlecei. Va ieşi o budincă pe cinste!
credit foto: Photoland/Profimedia
200 g ciolan de porc
200 g piept de pui
200 g carne afumată
6 minibaghete
250 ml lapte
3 linguri cu legume deshidratate
2 linguri cu pătrunjel tocat
6 ouă
piper
nucșoară
sare
ulei
pesmet
Adaugă comentariu