1.Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă. Spală broccoli și desfă în buchețele.
2.După ce s-au fiert cartofii, curăță-i de coajă și feliază-i subțire. Curăță usturoiul și mărunțește.
3.Topește untul într-o tigaie, adaugă usturoiul și făina. Lasă să se aurească. Toarnă laptele, amestecă bine și fierbe 15 minute. Sărează, piperează și adaugă sosul worchester. Lasă să dea încă o dată în fiert și ia de pe foc.
4.Rade brânza, taie șunca fideluță. Așază cartofii, sosul, broccoli, șunca, mazărea, 100 g de brânză într-o tavă de copt unsă cu unt. Presară brânza rămasă și parmezanul.
5.Introdu budinca de cartofi, broccoli si sunca la cuptorul preîncălzit la 200 °C. Coace 45 minute. Când e gata, decorează cu pătrunjel proaspăt.
Credit foto: Photoland/Profimedia
750 g cartofi
300 g broccoli
2 căței de usturoi
30 g unt
30 g făină
600 ml lapte
2 lingurițe de sos worchester
150 g brânză tare
100 g șuncă
150 g mazăre proaspătă sau congelată
20 g parmezan ras
pătrunjel verde
sare, piper
Adaugă comentariu