1.Spală bine bucata de carne și șterge-o cu un șervet curat. Condimenteaz-o cu sare și freac-o pe atoate părţile cu usturoiul zdrobit.
2.Taie carnea în felii potrivit de groase și rumenește-o pe un grătar sau în puţin ulei. Separat, fierbe cartofii în coajă în apă cu sare.
3.Unge un vas cu unt și tapetează-l cu pesmet. Așază cartofii curăţaţi și tăiaţi în sferturi, intercalând bucăţile de carne bine pătrunse.
4.Toarnă deasupra ouăle bătute cu smântâna și brânza sfărâmată. Presară puţin rozmarin și lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.
Poza principala
Galerie foto
1 kg cartofi
500 g antricot de porc
300 g brânză telemea
2 ouă
200 g smântână
1 lingură cu unt
1 lingură cu pesmet
4 căței de usturoi
ulei
rozmarin
sare
Budinca de cartofi este un preparat foarte hrănitor, sățios și aromat. Se potrivește perfect cu o salată verde.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu