1. Amesteca faina cu laptele rece, pe care îl torni putin câte putin amestecand usor ca sa nu se formeze cocoloase.
2. Pune într-o craticioara zaharul, ciocolata rupta în bucatele si untul. Lasa la foc mic pâna ce se topeste.
3. Toarna usor amestecul de lapte si aromatizeaza cu esenta de vanilie.
4. Amesteca pâna când începe sa se întareasca, aproximativ 5-6 minute, apoi umple formele de budinca. Lasa sa se raceasca si baga-le în frigider.
5. Dupa doua ore, rastoarna budinca pe farfurioare si serveste cu frisca si fructe de padure.
TRUC. Pentru a scoate cât mai usor budinca din forme, scufunda fundul acesteia în apa clocotita pentru 2-3 secunde.
1 l lapte
100 g ciocolata amaruie
175 g zahar
100 g faina
100 g unt
200 g frisca
esenta de rom
fructe de padure
Adaugă comentariu