- Combinați laptele și smântâna într-un bol și plasați-le pe aragaz pentru a încălzi amestecul.
- Separat amestecați zahărul pudră, făina de porumb si pudra de cacao.
- Adăugați cele 2 linguri de apă și amestecați pentru a obține o pastă.
- Bateți gălbenușurile peste care adăugați amestecul de lapte în fir subțire, urmat de extractul de vanilie.
- Adăugați amestecul de cacao și amestecați frecvent, menținând pe foc timp de 3-4 minute, până obțineți consistența unei maioneze.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați ciocolata tocată mărunt.
- Distribuiți budinca în 4 recipiente, fiecare având capacitatea de 150 ml.
- Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru a se răci.
- Serviți desertul rece.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 250 ml lapte cu conținut ridicat de grăsime
- 125 ml smânână
- 60 g zahăr pudră
- 1 lingură făină de porumb
- 35 g pudră de cacao
- 2 linguri apă fierbinte
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță extract vanilie
- 60 g ciocolată neagră, tocată mărunt
O propunere irezistibilă pentru o cină romatincă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu