Budinca de ciocolata de la Nigella Lawson

  1. Combinați laptele și smântâna într-un bol și plasați-le pe aragaz pentru a încălzi amestecul.
  2. Separat amestecați zahărul pudră, făina de porumb si pudra de cacao.
  3. Adăugați cele 2 linguri de apă și amestecați pentru a obține o pastă.
  4. Bateți gălbenușurile peste care adăugați amestecul de lapte în fir subțire, urmat de extractul de vanilie.
  5. Adăugați amestecul de cacao și amestecați frecvent, menținând pe foc timp de 3-4 minute, până obțineți consistența unei maioneze.
  6. Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați ciocolata tocată mărunt.
  7. Distribuiți budinca în 4 recipiente, fiecare având capacitatea de 150 ml.
  8. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider  pentru a se răci.
  9. Serviți desertul rece.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

budinca_de_ciocolata_nigella_lawson.jpg

  • 250 ml lapte cu conținut ridicat de grăsime
  • 125 ml smânână
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 lingură făină de porumb
  • 35 g pudră de cacao
  • 2 linguri apă fierbinte
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 60 g ciocolată neagră, tocată mărunt
O propunere irezistibilă pentru o cină romatincă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE