1. Spală bine dovleceii în coajă. Taie-i în felii foarte subţiri.
2. Bate 2 ouă cu 100 g smântână, adaugă brânza telemea rasă și amestecă energic până se omogenizează. Pune dovleceii, sărează și pipărează după gust. Adaugă o mână de pătrunjel verde tocat.
3. Pune compoziţia într-o tavă unsă cu o lingură cu ulei de măsline. Bate ouăle și smântâna rămase, adaugă parmezanul ras, apoi toarnă totul peste amestecul de dovlecei.
4. Dă la cuptor 35-40 de minute, la foc potrivit. Servește fierbinte.
credit foto: olhaafanasieva – Fotolia.com
Budincă de dovlecei cu parmezan
Poza principala
Galerie foto
4 dovlecei
200 g brânză telemea
4 ouă
200 g smântână
50 g parmezan
pătrunjel
ulei de măsline
sare
piper
O rețetă ușoară, ideală pentru un prânz gustos.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu