1.Spală dovleceii în coajă și șterge-i cu un prosop de hârtie. Feliază-i cât mai subţire și pune-i într-o sită. Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește feliile de dovlecel, amestecând din când în când. Nu usca sau arde dovleceii pentru că-și vor pierde dulceaţa!
2.Sparge ouăle într-un castron și adaugă smântâna și brânza parmesan. Potrivește de sare și piper. Unge cu puţin ulei o tavă micuţă, pune dovleceii și răstoarnă sosul alb de brânză și parmezan.
3.Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până ce budinca se leagă și capătă o culoare frumoasă, apetisantă și arămie.
4.Servește budinca de dovlecei cu parmezan la micul-dejun, alături de câteva felii de pâine prăjită (unsă cu puţin ulei de măsline și presărată cu oregano uscat) și roșii cherry.
3 dovlecei subţiri
5 ouă
2 linguri cu smântână
3 linguri cu parmezan
2 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu