Home » Budincă de dovlecei cu parmezan

Budincă de dovlecei cu parmezan

 

1.Spală dovleceii în coajă și șterge-i cu un prosop de hârtie. Feliază-i cât mai subţire și pune-i într-o sită. Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește feliile de dovlecel, amestecând din când în când. Nu usca sau arde dovleceii pentru că-și vor pierde dulceaţa!

2.Sparge ouăle într-un castron și adaugă smântâna și brânza parmesan. Potrivește de sare și piper. Unge cu puţin ulei o tavă micuţă, pune dovleceii și răstoarnă sosul alb de brânză și parmezan.

3.Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până ce budinca se leagă și capătă o culoare frumoasă, apetisantă și arămie.

4.Servește budinca de dovlecei cu parmezan la micul-dejun, alături de câteva felii de pâine prăjită (unsă cu puţin ulei de măsline și presărată cu oregano uscat) și roșii cherry.

 

Budincă de paste

Poza principala

budinca_de_legume_fotolia_24192677_subscription_xl.jpg_c_marco_mayer_-_fotolia.com_mica.jpg

3 dovlecei subţiri

5 ouă

2 linguri cu smântână

3 linguri cu parmezan

2 linguri cu ulei de măsline

sare

piper

 

Musaca de dovlecei

Fie că alegi să servești budinca de dovlecei la micul-dejun, la gustare sau cină, preparatul va fi la fel de gustos și sățios.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.