Home » Budincă de dovlecei

Budincă de dovlecei

1. Spală bine dovleceii, apoi răzuiește-i sau nu, după cum îţi place. Taie-i în felii foarte-foarte subţiri, apoi fă la fel cu șunca.

2. Bate 2 ouă cu 100 g iaurt, adaugă brânza de vaci și amestecă energic până se omogenizează. Pune dovleceii și șunca, sărează după gust. Adaugă o mână de pătrunjel verde tocat.

Macaroane cu branza rapide

3. Pune compoziţia într-o tavă cu o lingură cu ulei de măsline. Bate oul și iaurtul rămase, adaugă parmezanul ras, apoi toarnă totul peste amestecul de dovlecei.

4. Dă budinca de dovlecei la cuptor 35-40 de minute, la foc potrivit. Servește aceasta budinca fierbinte.

 

Plăcintă cu dovlecei și feta

Poza principala

budinca_de_dovlecei_mica.jpg

4 dovlecei

200 g brânză de vaci

3 ouă

200 g iaurt

100 g șuncă de Praga

50 g parmezan

pătrunjel

ulei de măsline

sare

piper

 

Supa-crema de dovlecei

Budinca de dovlecei este o rețetă ușoară, ideală pentru un prânz gustos.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • 1. Toata lumea buna se inghesuie la uleiul de masline… :) Ei bine, eu il folosesc mai rar, la specialitatile italienesti – altfel consider ca schimba prea mult gustul preparatelor noastre traditionale si nu ne place… Incercati uleiul de cocos (de uz alimentar) – care nu modifica gustul.

    2. Dovleceii lasa cam multa apa… Asa ca dupa prima budinca (care avea totusi cam multa zeama) am introdus operatia de „copt in abur” a dovlecilor razuiti – doar un pic, la ActiFry. A fost bine, a mai scos apa din ei. (ei da, n-am rabdare sa-i las la scurs…)

    3. N-am avut branza de vaci, asa cam folosit telemea rasa de vaca & oaie – asa ca am mai adaugat doar foarte putina sare la final…

    4. Este bine sa se adauge si un pic de cascaval ras – compozitia se incheaga mai bine.
    Asa am facut a doua oara si a fost mai bine!

    5. Evident, am adaugat si masline feliate :) dar si rosii uscate (conservate in ulei de masline ;)

    Reteta este simpla, rapida si permite multe variatii pe aceeasi tema: dovleceii mult iubiti :)
    Nu pot decat sa v-o recomand cu caldura!