1. Spală bine dovleceii, apoi răzuiește-i sau nu, după cum îţi place. Taie-i în felii foarte-foarte subţiri, apoi fă la fel cu șunca.
2. Bate 2 ouă cu 100 g iaurt, adaugă brânza de vaci și amestecă energic până se omogenizează. Pune dovleceii și șunca, sărează după gust. Adaugă o mână de pătrunjel verde tocat.
3. Pune compoziţia într-o tavă cu o lingură cu ulei de măsline. Bate oul și iaurtul rămase, adaugă parmezanul ras, apoi toarnă totul peste amestecul de dovlecei.
4. Dă budinca de dovlecei la cuptor 35-40 de minute, la foc potrivit. Servește aceasta budinca fierbinte.
4 dovlecei
200 g brânză de vaci
3 ouă
200 g iaurt
100 g șuncă de Praga
50 g parmezan
pătrunjel
ulei de măsline
sare
piper
2. Dovleceii lasa cam multa apa… Asa ca dupa prima budinca (care avea totusi cam multa zeama) am introdus operatia de „copt in abur” a dovlecilor razuiti – doar un pic, la ActiFry. A fost bine, a mai scos apa din ei. (ei da, n-am rabdare sa-i las la scurs…)
3. N-am avut branza de vaci, asa cam folosit telemea rasa de vaca & oaie – asa ca am mai adaugat doar foarte putina sare la final…
4. Este bine sa se adauge si un pic de cascaval ras – compozitia se incheaga mai bine.
Asa am facut a doua oara si a fost mai bine!
5. Evident, am adaugat si masline feliate :) dar si rosii uscate (conservate in ulei de masline ;)
Reteta este simpla, rapida si permite multe variatii pe aceeasi tema: dovleceii mult iubiti :)
Nu pot decat sa v-o recomand cu caldura!