1. Feliază cartofii, morcovul și ardeiul gras. Dă-le într-un clocot împreună cu conopida șimazărea/fasolea verde, cât să se înmoaie doar puțin. Scurge-le într-o sită și păstrează o ceșcuță cu supă de legume.
2. Între timp, topește untul într-o tigaie și adaugă făina. Amestecă repede și când începe să se aurească, toarnă laptele treptat, având grijă să amesteci pentru a nu face cocoloașe.
3. Adaugă brânzeturile, o linguriță rasă cu oregano, un praf de piper proaspăt măcinat și diluează cu puțină supă păstrată.
4. Unge cu puțin unt forma de copt și presară pesmet. Așază legumele, presară ardeiul iute și mărarul tocate mărunt și deasupra pune felii de roșii.
5.Toarnă sosul și dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute.
6. Servește budinca de legume de vară cu felii de pâine prăjită unse cu usturoi.
1-2 cartofi
3-4 buchețele de conopidă
1 ardei gras roșu
1 morcov măricel
1-2 linguri cu mazăre/fasole verde
2 roșii
1 ardei iute
pesmet
unt
mărar
sare
piper
Pentru sos:
2 linguri cu făină
500 ml lapte
1 lingură cu unt
200 g brânză cheddar
100 g brânză telemea
pesmet
oregano
piper
Adaugă comentariu