Budincă de legume de vară

1. Feliază cartofii, morcovul și ardeiul gras. Dă-le într-un clocot împreună cu conopida șimazărea/fasolea verde, cât să se înmoaie doar puțin. Scurge-le într-o sită și păstrează o ceșcuță cu supă de legume.

2. Între timp, topește untul într-o tigaie și adaugă făina. Amestecă repede și când începe să se aurească, toarnă laptele treptat, având grijă să amesteci pentru a nu face cocoloașe.

3. Adaugă brânzeturile, o linguriță rasă cu oregano, un praf de piper proaspăt măcinat și diluează cu puțină supă păstrată.

4. Unge cu puțin unt forma de copt și presară pesmet. Așază legumele, presară ardeiul iute și mărarul tocate mărunt și deasupra pune felii de roșii. 

5.Toarnă sosul și dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute.

6. Servește budinca de legume de vară cu felii de pâine prăjită unse cu usturoi.

 

Budincă de ou şi legume

Poza principala

budinca_mica.jpg

1-2 cartofi

3-4 buchețele de conopidă

1 ardei gras roșu

1 morcov măricel

1-2 linguri cu mazăre/fasole verde

2 roșii

1 ardei iute 

pesmet

unt

mărar

sare

piper

 

Pentru sos:

2 linguri cu făină

500 ml lapte

1 lingură cu unt

200 g brânză cheddar

100 g brânză telemea

pesmet

oregano

piper

 

Budincă cu legume

Un preparat usor de pregatit, dar si de mancat!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE