1. Taie dovleceii și vânata cubulețe, dă-le cu un praf de sare și pune-le într-o sită sită, la scurs, pentru 20 de minute.
2. Între timp, într-un castron amestecă 4-5 linguri cu ulei de măsline cu usturoiul pisat. Unge cu puțin ulei o tavă de copt termorezistentă.
3. Pune legumele scurse într-un castron, presară piper proaspăt măcinat, busuioc și cimbru după gust și toarnă deasupra puțin ulei aromatizat cu usturoi, amestecând ușor.
4. Taie pâinea felii potrivit de groase, apoi rupe-le bucăți și așază-le în tava unsă. Stropește-le cu puțin ulei aromatizat.
5. Pune deasupra legumele cubulețe și deasupra roșiile tăiate felii, toarnă uleiul rămas, mai presară deasupra busuioc proaspăt și cimbru și dă la cuptorul încins pentru 40-50 de minute sau până legumele se pătrund și capătă o culoare apetisantă.
6. Scoate din cuptor și lasă 10 minute înainte de a tăia budinca de legume gratinate.
Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă și câteva ciuperci proaspete, iar înainte de a da tava la cuptor, presară deasupra cașcaval, mozzarella sau brânză cheddar.
1 pâine rotundă albă/integrală
1-2 dovlecei
1 vânătă potrivită
2-3 roșii
3-4 căței de usturoi
ulei de măsline
busuioc
cimbru
sare
piper
Adaugă comentariu