1. Dizolvă drojdia uscată în laptele călduţ. Taie în cubuleţe ardeiul curăţat și spălat, roșiile uscate și ciupercile.
2. Bate ouăle ca pentru omletă împreună cu uleiul de măsline. Într-un bol, pune făina cernută, toarnă în mijloc ouăle bătute, condimentele și laptele în care ai dizolvat drojdia și amestecă.
3. Adaugă legumele, amestecă, apoi toarnă aluatul într-o tavă înaltă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute, până ce capătă o culoare frumoasă.
4. Lasă budinca să se răcorească în tavă, presară condimente deasupra și scoate-o pe grătar.
1 ardei gras
3-4 roşii uscate
50 g măsline rondele
4 ciuperci potrivite
3 ouă
250 g făină
70 ml ulei de măsline
70 ml lapte
1 plic drojdie uscată
1 linguriță rasă cu condimente provensale
sare
Adaugă comentariu