- Ungeți cu unt o tavă cu diametrul de 20 X 20 cm.
- Într-un castron amestecați stafidele cu scorțișoara și lăsați-le deoparte.
- Taiați pâinea în felii și gătiți-o în cuptorul preâncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 8 minute, amestecând ocazional.
- Într-o tigaie gătiți merele împreună cu 50 g din zahărul brun și unt.
- Mențineți pe foc până devin aurii.
- Adăugați în tigaie amestecul de stafide cu scorțișoara și nucile.
- Puneți laptele la încălzit, împreună cu smântâna, adăugați 30 g unt și restul cantității de zahăr brun.
- Mențineți pe foc până când untul este topit.
- Îndepărtați de pe flacără și încorporați ouăle bătute, împreună cu gălbenușurile.
- Adăugați condimentele și amestecați.
- Amestecați pâinea prăjită cu merele.
- Turnați amestecul în tavă.
- Deasupra adăugați crema pregătită.
- Gătiți în cuptor pentru 45 minute.
- Serviți desertul cu caramel sau ca atare.
Credit Foto: Fotolia/ M.studio
Poza principala
- 115 g stafide
- 2 lingurițe scorțișoară
- jumătate de franzelă veche de 1 zi
- 4-5 mere, curățate și tăiate în cubulețe
- 30 g unt nesărat
- 100 g nuci prăjite
- 95 g
- 235 ml lapte
- 235 g smântână
- 30 g unt
- 130 g zahăr brun
- 2 ouă întregi
- 3 gălbenușuri
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 linguriță ghimbir ras
- jumătate linguriță nucșoară
- jumătate linguriță cuișoare
- 1 linguriță sare
Mere aromate și budincă de pâine. Un desert cu miros de toamnă.
Numar de portii
1 tava cu diamentrul de 20 X 20 cm
Facebook Comments
Adaugă comentariu