Budinca de mere cu paine

  1. Ungeți cu unt o tavă cu diametrul de 20 X 20 cm.
  2. Într-un castron amestecați stafidele cu scorțișoara și lăsați-le deoparte.
  3. Taiați pâinea în felii și gătiți-o în cuptorul preâncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 8 minute, amestecând ocazional.
  4. Într-o tigaie gătiți merele împreună cu 50 g din zahărul brun și unt. 
  5. Mențineți pe foc până devin aurii.
  6. Adăugați în tigaie amestecul de stafide cu scorțișoara și nucile.
  7. Puneți laptele la încălzit, împreună cu smântâna, adăugați 30 g unt și restul cantității de zahăr brun.
  8. Mențineți pe foc până când untul este topit.
  9. Îndepărtați de pe flacără și încorporați ouăle bătute, împreună cu gălbenușurile.
  10. Adăugați condimentele și amestecați.
  11. Amestecați pâinea prăjită cu merele.
  12. Turnați amestecul în tavă.
  13. Deasupra adăugați crema pregătită.
  14. Gătiți în cuptor pentru 45 minute. 
  15. Serviți desertul cu caramel sau ca atare. 

 Credit Foto: Fotolia/ M.studio

 

Poza principala

budinca_mere_cu_paine.jpg

  • 115 g stafide
  • 2 lingurițe scorțișoară 
  • jumătate de franzelă veche de 1 zi
  • 4-5 mere, curățate și tăiate în cubulețe
  • 30 g unt nesărat
  • 100 g nuci prăjite
  • 95 g 
  • 235 ml lapte
  • 235 g smântână
  • 30 g unt
  • 130 g zahăr brun
  • 2 ouă întregi
  • 3 gălbenușuri
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • jumătate linguriță nucșoară
  • jumătate linguriță cuișoare
  • 1 linguriță sare
Mere aromate și budincă de pâine. Un desert cu miros de toamnă.
Numar de portii
1 tava cu diamentrul de 20 X 20 cm
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE