1.Pune laptele la foc și adaugă orezul spălat bine. Amestecă din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. După câteva minute, adaugă zahărul și zahărul vanilat și lasă să fi arbă vreo 15-20 de minute. Stinge focul și lasă la răcorit.
2.Freacă gălbenușurile și încorporează-le în orez. Adaugă puţină coajă de lămâie și amestecă bine. Unge un vas cu ulei și pune în el orezul. Dă la cuptor 15-20 de minute.
3.Între timp, fierbe stafidele în puţină apă, cu esenţă de rom. Servește-o cu stafide și praf de scorţișoară.
Poza principala
Galerie foto
1 cană cu orez
3 căni cu lapte
2 linguri cu stafide
2 plicuri cu zahăr vanilat
2 linguri cu zahăr
3 gălbenușuri
scorţișoară
esenţă de rom
coajă de lămâie
ulei
Desertul pe care multi dintre noi il adora, budinca de orez cu lapte.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu