Budincă de orez cu lapte

1.Pune laptele la foc și adaugă orezul spălat bine. Amestecă din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. După câteva minute, adaugă zahărul și zahărul vanilat și lasă să fi arbă vreo 15-20 de minute. Stinge focul și lasă la răcorit.

2.Freacă gălbenușurile și încorporează-le în orez. Adaugă puţină coajă de lămâie și amestecă bine. Unge un vas cu ulei și pune în el orezul. Dă la cuptor 15-20 de minute. 

3.Între timp, fierbe stafidele în puţină apă, cu esenţă de rom. Servește-o cu stafide și praf de scorţișoară.

Poza principala

budinca_de_orez_cu_lapte_fotolia_19961490_subscription_xl.jpg_c_jjava_-_fotolia.commica.jpg

1 cană cu orez

3 căni cu lapte

2 linguri cu stafide

2 plicuri cu zahăr vanilat

2 linguri cu zahăr

3 gălbenușuri

scorţișoară

esenţă de rom

coajă de lămâie

ulei

Desertul pe care multi dintre noi il adora, budinca de orez cu lapte.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE