1. Pentru budinca de orez: Puneti laptele, cardamomul zdrobit, orezul si zaharul intr-o cratita mare. Incalziti usor si aduceti la fierbere, apoi fierbeti, fara capac, pentru 30-35 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand orezul este facut, laptele aproape complet abosorbit si textura este cremoasa.
2. Lasati orezul sa se raceasca pentru 10 minute. Puneti-l cu lingura in paharele tapetate cu folie de plastic si dati la rece peste noapte.
3. Pentru compot: Puneti capsunele, zaharul si lichiorul de fructe intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pentru 5 minute, pana cand zaharul se topeste si fructele se inmoaie. Puneti fructele intr-o farfurie si fierbeti siropul pentru cateva minute. Turnati-l peste fructe.
4. Intoarceti paharelele cu orez pe o farfurie si turnati compotul de fructe deasupra orezului. Decorati cu frunze de menta.
Pentru orez:
600 ml lapte gras
4 seminte de cardamom
60 g orez bob scurt
2 linguri zahar vanilat
Pentru compot:
300 g capsune
2 linguri zahar
5 linguri lichior de fructe
Adaugă comentariu