1.Încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă. Adaugă ceapa tocată mărunt și ciupercile curăţate și feliate. Călește-le la foc mic, până se evaporă apa pe care o lasă ciupercile.
2.Amestecă ciupercile și ceapa cu roșiile uscate, brânza ceddar dată pe răzătoare, ardeiul iute, după preferinţă. Bate ouăle (separat, albușurile cu un praf de sare) și încorporează-le în compoziţia de legume și brânză. Potrivește gustul de sare și piper.
3.Toarnă totul într-o formă de copt unsă cu puţin ulei și tapetată cu griș ori pesmet. Dă budinca de oua si ciuperci la cuptorul încins pentru o jumătate de oră, apoi lasă să se răcorească zece minute.
Știai? Brânza ceddar se obţine din lapte de vacă, are un aspect ferm și neted, e de culoare albă sau gălbuie, iar conţinutul poate fi fărâmicios. Unele tipuri de brânză ceddar au coloranţi adăugaţi și capătă o nuanţă portocalie.
5 ciuperci proaspete
4 ouă
150 g brânză ceddar
2 cepe mici
1 lingură roşii uscate
1 ardei iute
1 linguriță cu sare
1 linguriță cu piper
1 lingură ulei
Adaugă comentariu