1. Amestecă laptele cu ouăle, 3 linguri cu zahăr, coajă de lămâie şi un praf de sare. Curăţă merele de coajă şi cotoare, apoi taie-le felii subţiri. Amestecă-le cu o lingură de suc de lămâie, 2 linguri cu zahăr şi scorţişoara. Separat, amestecă brânza cu ouăle şi zahărul rămase, stafidele şi restul de suc de lămâie.
2. Unge o tavă cu unt, apoi începe să așezi straturile: primul de felii de pâine înmuiate în lapte, apoi brânza, din nou felii de pâine înmuiate în lapte, apoi merele şi din nou felii de pâine peste care torni laptele rămas.
3. Dă totul la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Înainte de a servi, pudrează cu zahar aceasta budinca de paine cu mere.
credit foto: Photoland/Profimedia
1 baghetă tăiată felii subţiri
300 ml lapte
3 ouă
8 linguri cu zahăr tos
1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie
sare
4 mere
2 linguri cu suc de lămâie
1 linguriţă cu scorţişoară
250 g brânză de vaci
50 g stafide
50 g unt
grăsime pentru uns tava
zahăr pudră
Adaugă comentariu