Budinca de paine cu unt si stafide

  1. Taiați chiflele pe jumătate și ungeți cu unt ambele părți.
  2. Taiați-le din nou pe jumătate apoi așeazați-le în formă de triunghi într-un vas uns cu unt în prealabil.
  3. Presați ușor chiflele în formă și presărați stafidele, peste care adăugați un praf de nucșoară.
  4. Amestecați laptele cu ouă și zahăr.
  5. Turnați jumătate din compoziție peste chifle și lăsați-le la înmuiat pentru 10-15 minute.
  6. Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
  7. Vărsați restul conținutului de lapte și ouă peste chifle și introduceți în cuptor pentru 40 de minute.
  8. Serviți budinca ca atare sau alături de înghețată.
  9. Se păstrează la frigider pentru 2-3 zile.

  Credit Foto: Fotolia/fotogal

Poza principala

budinca_paine_unt_si_stafide.jpg

  • 6 chifle calde 
  • 30 g unt
  • 3 ouă
  • 450 ml lapte integral
  • 3 linguri zahăr muscovado
  • 1 mână generoasă stafide
  • un praf nucșoară
O budincă delicioasă obținută din chifle, unt și stafide.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE