Home » Deserturi & băuturi » Ce faci cu resturile de cozonac
Deserturi & băuturi

Ce faci cu resturile de cozonac

Sărbătorile s-au terminat, dar încă mai ai resturile de cozonac făcut chiar de tine? Transformă-l într-o delicioasă budincă…

INGREDIENTE:
  • 12 felii de cozonac (sau un cozonac de mărime normală)
  • 30 g unt
  • 3 ouă
  • 450 ml lapte integral
  • 3 linguri zahăr brun muscovado
  • 1 mână generoasă stafide
  • un praf nucșoară
  • scorțișoară
  • vanilie
  • coajă de portocală rasă
  1. Taiați cozonacul felii și ungeți cu unt ambele părți.
  2. Taiați-le din nou pe jumătate apoi așezați-le în formă de triunghi într-un vas uns cu unt în prealabil.
  3. Presați ușor resturile de cozonac în formă și presărați stafidele, peste care adăugați un praf de nucșoară.
  4. Amestecați laptele cu ouă, zahăr și celelalte mirodenii.
  5. Turnați jumătate din compoziție peste cozonac și lăsați-le la înmuiat pentru 10-15 minute.
  6. Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
  7. Vărsați restul conținutului de lapte și ouă peste feliile de cozonac și introduceți în cuptor pentru 40 de minute.
  8. Serviți budinca ca atare sau alături de înghețată de vanilie.
  9. Se păstrează la frigider pentru 2-3 zile.

budinca_paine_unt_si_stafide.jpg

O budincă delicioasă obținută din resturile de cozonac (sau pâine), unt, ouă și stafide.
Număr de porții
6-8
Credit Foto: Fotolia/Fotogal
Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE