- Taiați chiflele pe jumătate și ungeți cu unt ambele părți.
- Taiați-le din nou pe jumătate apoi așeazați-le în formă de triunghi într-un vas uns cu unt în prealabil.
- Presați ușor chiflele în formă și presărați stafidele, peste care adăugați un praf de nucșoară.
- Amestecați laptele cu ouă și zahăr.
- Turnați jumătate din compoziție peste chifle și lăsați-le la înmuiat pentru 10-15 minute.
- Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
- Vărsați restul conținutului de lapte și ouă peste chifle și introduceți în cuptor pentru 40 de minute.
- Serviți budinca ca atare sau alături de înghețată.
- Se păstrează la frigider pentru 2-3 zile.
Credit Foto: Fotolia/fotogal
Poza principala
- 6 chifle calde
- 30 g unt
- 3 ouă
- 450 ml lapte integral
- 3 linguri zahăr muscovado
- 1 mână generoasă stafide
- un praf nucșoară
O budincă delicioasă obținută din chifle, unt și stafide.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu