1. Puneti cuptorul sa se incalzeasca la 160 de grade. Turnati smantana si lapte intr-o cratita, adaugati vanilia apoi incalziti la foc mic pana cand mixtura da in clocot. Luati de pe foc.
2. Bateti ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron mare. Turnati lichidul fierbinte peste oua si zahar si amestecati.
3. Imprastiati fructele intr-un vas termorezistent. Ungeti painea cu unt, apoi cu gem si faceti 4 sandvisuri cu gem. Taiati fiecare sandvis in 4 triunghiuri. Aranjati-le in vasul termorezistent. Turnati amestecul cald pe deasupra, cu un polonic.
4. Puneti vasul intr-o tava pe jumatate umpluta cu apa calda. Asezati-o cu grija in cuptor si coaceti pentru 45 de minute pana cand se asaza.
5. Puteti carameliza zaharul pudra, daca doriti, inainte de a il presara pe deasupra. Serviti cald sau deopotriva rece.
300ml de smantana
300ml de lapte gras sau semidegresat
1/2 betisor de vanilie, desfacut
3 oua mari si 2 galbenusuri
60g zahar tos
150g stafide, inmuiate in 3 linguri de sherry pentru cel putin 1 ora (sau peste noapte)
60g de unt fara sare, moale
8 felii de paine alba buna, fara coaja
100g gem de caise
1 lingura de zahar pudra
Adaugă comentariu