Vegetarian & vegan

Budinca de praz cu mozzarella

Text
Budinca de praz cu mozzarella
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
budinca_de_praz_cu_mozzarella__mg_0999.jpg

Ingrediente

4 fire de praz
3 roșii
1 gulie mică
1 legătură de pătrunjel
125 g mozzarella
sare, piper măcinat
150 g smântână
150 ml lapte
100 g cașcaval tare
30 g unt

Mod de preparare

Cureți prazul și îl tai rondele subțiri. Opărești roșiile, le decojești, le scoți cotorul, iar pulpa o tai feliuțe. Decojești gulia, o speli și o tai în feliuțe subțiri. Cureți verdețurile și le toci mărunt, iar mozzarella o scurgi și o tai cubulețe. Feliile de praz, roșiile și gulia le așezi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, sub forma unor solzișori, astfel încât să se acopere parțial. Presari verdețuri și  condimentezi din nou totul cu sare și piper. Amesteci smântâna cu laptele și torni amestecul peste legume. Deasupra presari cașcaval ras, apoi pui mozzarella tăiată cubulețe, după care sfărâmi untul. Introduci tava în cuptor și coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, până când suprafața devine aurie.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE