Home » Promo » Budincă de somon
Promo

Budincă de somon

1. Spală şi curăţă cartofii, apoi pune-i la fiert. Când sunt moi, scurge apa, păstrând cam o ceaşcă din ea. Pune smântâna, condimentele şi pasează ca pentru piure. După ce piureul s-a răcorit bine pune oul şi amestecă.

2. Opăreşte spancul dacă este proaspăt şi lasă-l la scurs, dacă e congelat, trece-l printr-un jet, două, de apă, apoi pune-l în strecurătoare. Taie somonul în felii şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie.

3. Unge un vas de yena cu unt şi pune jumătate din piureul de cartofi, apoi un strat de spanac, presară puţină sare, pune feliile somon, restul de spanac şi cartofii rămaşi.

4. Acoperă vasul cu un capac sau cu o folie de staniol şi dă la cuptor pentru 45 de minute.  Scoate staniolul şi mai lasă budinca de somon vreo 10 minute până se rumeneşte frumos. Lasă să se răcească în cuptor şi taie după ce se răceşte. Serveşte aceasta budinca de somon cu felii de lămâie şi frunze de mărar.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Somon cu chutney de mere

Poza principala

budinca_mica.jpg

1 kg de cartofi

300 g somon

200 g spanac

250 ml smântână

1 ou

Nucşoară

Piper

Unt 

Sare

 

Salată picantă cu somon

Un preparat demn de cinci stele, ușor de preparat, sățios și delicios, potrivit atât pentru pânzul sau cina în familie, budinca de somon este excelenta pentru mesele festive.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.