1. Pregătește sosul bechamel: încinge untul, adaugă făina și lasă până devine aurie. Toarnă treptat laptele și supa de legume, amestecând foarte bine să se dizolve cocoloașele. După 15-20 de minute, toarnă smântâna și potrivește gustul de sare. Dă deoparte.
2. Fierbe pastele al dente și pune-le la scurs. Pune-le într-un castron, toarnă deasupra sosul bechamel, sărează și pipărează după gust.
3. Feliază dovleceii, taie fâșii ardeii și roșiile în jumătăți. Călește ardeii și dovlceii în două linguri cu ulei încins până capătă o culoare arămie.
4. Unge cu puțin ulei o tavă termorezistentă și așază la bază spaghetele cu sos. Pune deaupra legumele călite și roșiile.
5. Pune deasupra mozarella ruptă bucăți și oregano și dă la cuptor 20-30 de minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
400 g spaghete
200 g dovlecei
200 g roșii cherry
220 g ardei gras
125 g mozzarella
2 linguri cu ulei de măsline
piper măcinat
oregano
sare
Sos bechamel:
40 g unt
60 g făină
320 ml lapte
200 ml supă de legume
80 ml smântână
Adaugă comentariu