Budinca de struguri

  1. Înmuiați foile de gelatină într-un bol cu apă rece pentru 5 minute.
  2. Spălați boabele de struguri și pasați-le la viteză mică într-un blender, apoi treceți piureul obținut printr-o strecurătoare.
  3. Bateți gălbenușurile de ou cu zahărul, până prind o consistență spumoasă.
  4. Turnați laptele în fir subțire și fierbeți totul la foc mic pentru 4-5 minute, amestecând din când în când cu o lingură.
  5. Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați foile de gelatină scurse, amestecând până la dizolvarea completă a acestora.
  6. Lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  7. Încorporați piureul de struguri.
  8. Adăugați frișca, amestecând cu o spatula de jos în sus.
  9. Repartizați compoziția obținută în 6 forme și lăsați-le la frigider pentru minim 4 ore.
  10. Scufundați fundul vasului într-un bol cu apă fierbinte pentru a scoate budinca pe farfurie. 
  11. Serviți cu sos de ciocolată sau ca atare. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

budinca_de_struguri.jpg

  • 400 g struguri ( căpșunică )
  • 550 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 125 g zahăr
  • 16 foi gelatină
  • 250 ml smântână lichidă ( dulce )
O rețetă ce nu poate fi descrisă în cuvinte, o explozie de arome perfectă pentru o petrecere în familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE