- Înmuiați foile de gelatină într-un bol cu apă rece pentru 5 minute.
- Spălați boabele de struguri și pasați-le la viteză mică într-un blender, apoi treceți piureul obținut printr-o strecurătoare.
- Bateți gălbenușurile de ou cu zahărul, până prind o consistență spumoasă.
- Turnați laptele în fir subțire și fierbeți totul la foc mic pentru 4-5 minute, amestecând din când în când cu o lingură.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați foile de gelatină scurse, amestecând până la dizolvarea completă a acestora.
- Lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei.
- Încorporați piureul de struguri.
- Adăugați frișca, amestecând cu o spatula de jos în sus.
- Repartizați compoziția obținută în 6 forme și lăsați-le la frigider pentru minim 4 ore.
- Scufundați fundul vasului într-un bol cu apă fierbinte pentru a scoate budinca pe farfurie.
- Serviți cu sos de ciocolată sau ca atare.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 400 g struguri ( căpșunică )
- 550 ml lapte
- 5 gălbenușuri
- 125 g zahăr
- 16 foi gelatină
- 250 ml smântână lichidă ( dulce )
O rețetă ce nu poate fi descrisă în cuvinte, o explozie de arome perfectă pentru o petrecere în familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu