1.Spala si curata boabele de struguri, pune boabele intr-o cratita pe foc mic si zdrobeste-le cât poti de bine.
2.Lasa la fiert 5 minute, dupa care strecoară sucul printr-o sita. Separat, amestecă intr-o craticioara zaharul cu faina. Toarna treptat sucul de struguri având grija sa nu se formeze cocoloase.
3.Pune pe foc mic pâna ce budinca incepe sa capete o consistenta cremoasa. Trebuie sa amesteci tot timpul ca nu cumva sa se arda. Dupa 15-20 de minute sucul de struguri se transforma intr-o crema nu foarte groasa care se va intari dupa ce va sta la frigider.
4.Toarna budinca in forme si după ce s-a racorit las-o la frigider până a doua zi. O servesti rece, pudrata cu scortisoara.
1 l suc de struguri (poti obtine 1 litru de suc din aproximativ 1.500 g struguri albi sau negri)
4 linguri rase cu faina
4 linguri cu zahar (daca strugurii sunt foarte dulci poti sa reduci cantitatea de zahar)
scortisoara
Adaugă comentariu