1. Pentru sos, topește untul și adauga faina. Amesteca repede ca sa nu ramâna cocoloașe.
2. Stinge treptat cu lapte cald și amesteca. Ia de pe foc și adauga sare, piper și un vârf de nucșoara.
3. Adauga smântâna și mai lasa sa dea într-un clocot. Calește ceapa și pune-o pe fundul unui vas, așaza deasupra legumele în straturi, alternând cu sos alb.
4. Condimenteaza cu sare, piper și oregano între straturi. Da la cuptorul încins pentru jumatate de ora, iar dupa ce legumele s-au înmuiat, scoate tava cu budinca și presara cașcavalul ras. Da budinca cu legume la cuptor 20-30 de minute.
2 cepe
2 dovlecei
2 ardei grasi galbeni
5 rosii
200 g cascaval
oregano
ulei
sare
piper
pentru sos:
100 ml lapte
50 ml smantana pentru gatit
1 lingura faina
1 lingura unt
nucsoara
sare
piper
Adaugă comentariu