1. Pune într-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga laptele, zaharul și sarea. Amesteca pâna se dizolva zaharul.
2. Separat, bate iute ouale și toarna-le în castronul cu lapte și orez. Adauga aroma de vanilie și amesteca sa se omogenizeze.
3. Toarna compozitia într-o craticioara potrivita, iar pe aceasta, așaz-o într-o tava cu apa.
4. Da la cuptorul încins în prealabil și coace budinca de orez pentru 70-85 de minute. Daca este cazul, mai pune apa în tava.
5. Taie în bucati doar dupa ce budinca de orez dulce s-a racorit suficient. Servește-o cu fructe proaspete, sos de ciocolata ori de cafea sau doar cu scortișoara proaspat macinata.
Recomandare. Pentru un gust aparte, adauga în compozitia de budinca fructe uscate taiate marunt: caise, ananas, stafide, curmale.
2 cani cu orez
2 cani cu lapte
1 cana zahar
2 oua
1 lingurița cu sare
4 pliculețe cu zahar vanilat
Adaugă comentariu