Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti 6 cupe cu unt, margarina.
FIRMITURILE DE OVAZ: amestecati zaharul brun, praful de copt, ovazul si faina. Adaugati untul pana ce amestecul devine faramicios, dupa care adaugati nucile.
UMPLUTURA DE FRUCTE: incalziti zaharul brun si sucul de lamaie, amestecand pana ce zaharul s-a dizolvat. Fierbeti timp de 5-10 minute. Adaugati fructele (lasati cateva pentru garnisire) si lasati sa fiarba pentru inca 3 minute.
Turnati umplutura de fructe in cupele unse si presarati compozitia faramicioasa. Coaceti la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana ce topping-ul este usor crocant si de culoare maronie. Garnisiti cu fructele ramase si serviti cu smantana, frisca sau iaurt de vanilie.
FIRIMITURI DE OVAZ:
90 g (1/2 cup) zahar brun
5 g (1 lingurita) praf de copt
45 g (1/2 cup) ovaz
120 g (1 cup) faina
100 g unt
1 pachet (100 g) nuci amestecate sau mix de alune si nuci
UMPLUTURA DE FRUCTE:
180 g (1 cup) zahar brun
80 ml (1/3 cup) suc de lamaie
1 banana taiata
1 mar taiat
250 g fructe de padure congelate
Adaugă comentariu