1.Freacă spumă untul cu zahărul şi încorporează treptat ouăle bătute şi vanilia. Cerne făina împreună cu cacaua şi praful de copt şi încorporează-le în crema de unt.
2.Topeşte pe baie de aburi ciocolata şi toarn-o în aluatul de budincă şi amestecă cu grijă. Toarnă compoziţia finală într-un castron special, care rezistă la temperaturi ridicate.
3.Acoperă deasupra cu folie de aluminiu şi leagă cu o sforicică. Ia o cratiţă/oală cu o dimensiune mai mare decât vasul cu budincă şi aşază în ea o farfurie adâncă cu fundul în sus.
4.Pune deasupra castronul cu budincă şi toarnă apă de jur împrejur, ceva mai mult de jumătatea budincii. Pune pe foc şi fierbe preţ de 90 de minute. Complează cu apă de fiecare dată când scade.
5.Pentru sos, pune compotul (doar lichidul) într-un vas, pe foc mic, împreună cu alcoolul şi zahărul. După 2 minute adaugă şi fructele şi mai lasă 2-3 minute.
6.Lasă budinca insiropata să se răcească înainte de a o scoate din formă şi toarnă deasupra sosul de cireşe.
Budinca de cartofi, broccoli si sunca
credit foto: Guliver/Camera Press
100 g unt
100 g zahăr brun
2 ouă
2 linguriţe cu vanilie lichidă
100 g făină
50 g cacao
2 linguriţe cu praf de copt
50 g ciocolată
Pentru sos
450 g compot de cirese
2 linguriţe cu coniac
2 linguriţe cu zahăr brun
Adaugă comentariu