- Răstoană cele trei conserve într-o cratiţă, cu tot cu apă, și pune-le pe foc mic să se înfierbânte, împreună cu usturoiul, migdalele decojite (pentru a le curăţa de coajă ușor, opărește-le mai întâi separat, 1-2 minute).
- Scurge și oprește zeama în care le-ai înfierbântat (doar câteva minute, nu le da în multe clocote) și pune totul într-un blender. Adaugă mirodeniile, piper, sare și boia după gust, și 3-4 linguri cu ulei și pasează totul cât mai fin.
- Dacă pasta nu se leagă, adaugă treptat ulei și puţin din zeama păstrată. Spre final, când s-a omogenizat compoziţia, toarnă sucul de la o jumătate de lămâie și mai amestecă.
- După ce i-ai potrivit aromele și gustul, ia cu lingura din compoziţie (care nu trebuie să fie foarte moale) și așază „bulgării“ formaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Dă la cuptorul încins pentru câteva minute, până capătă o crustă apetisantă. Servește bulgării cu legume trase la tigaie sau cu murături.
Poza principala
Galerie foto
2 cutii năut
1 cutie cu linte
2 linguri cu migdale crude
3 căței de usturoi
1 lămâie
piper alb
boia dulce
sare de mare
ulei
In zilele in care vrei sa postesti, bulgarii de linte si naut sunt o alegere perfecta: satiosi si gustosi.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu