Home » Budica de tapioca cu scortisoara

Budica de tapioca cu scortisoara

  1. Încăzliți cuptorul la 300 de grade.
  2. Într-o cratiță medie combinați laptele, smântâna lichidă și batonule de scorțișoara.
  3. Mențineți la foc mic și când atinge punctul de fierbere adăugați perlele de tapioca.
  4. Mențineți pe foc până când perlele sunt complet dizolvate, aproximativ 20 de minute.
  5. Într-un castron amestecați gălbenușurile, zahărul tos și sarea.
  6. Amestecând constant turnați în amestecul de ouă aproximativ trei sferturi din tapioca.
  7. Vărsați amestecul de ouă peste restul budincii.
  8. Mențineți la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
  9. Transferați budinca într-un vas termorezistent.
  10. Presărați deasupra zahărul brun și scorțișoară.
  11. Coaceți pentru 30 de minute.
  12. Serviți desrtul cald sau rece. 

  Credit Foto: Fotolia/ Adriana Nikolova

Poza principala

bundinca_de_tapioca_cu_scortisoara.jpg

  • 750 ml lapte la alegere
  • 235 g smântână lichidă
  • 1 baton scorțișoară
  • 60 g perle tapioca
  • 4 gălbenușuri
  • 85 g zahăr tos
  • 1/4 linguriță sare
  • 45 g zahăr brun
  • 1/4 linguriță scorțișoară

 

Creme brulee într-o variantă în care perlele de tapioca sunt ingredientul principal.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE