- Încăzliți cuptorul la 300 de grade.
- Într-o cratiță medie combinați laptele, smântâna lichidă și batonule de scorțișoara.
- Mențineți la foc mic și când atinge punctul de fierbere adăugați perlele de tapioca.
- Mențineți pe foc până când perlele sunt complet dizolvate, aproximativ 20 de minute.
- Într-un castron amestecați gălbenușurile, zahărul tos și sarea.
- Amestecând constant turnați în amestecul de ouă aproximativ trei sferturi din tapioca.
- Vărsați amestecul de ouă peste restul budincii.
- Mențineți la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
- Transferați budinca într-un vas termorezistent.
- Presărați deasupra zahărul brun și scorțișoară.
- Coaceți pentru 30 de minute.
- Serviți desrtul cald sau rece.
Credit Foto: Fotolia/ Adriana Nikolova
Poza principala
- 750 ml lapte la alegere
- 235 g smântână lichidă
- 1 baton scorțișoară
- 60 g perle tapioca
- 4 gălbenușuri
- 85 g zahăr tos
- 1/4 linguriță sare
- 45 g zahăr brun
- 1/4 linguriță scorțișoară
Creme brulee într-o variantă în care perlele de tapioca sunt ingredientul principal.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu