Foto
123RF
Un desert irezistibil, o explozie de arome. Alege sa gătești diferit!

Dificultate: ușor
Timp de preparare: indelungat
Porții:4
Ingrediente:
- 180 ml lapte de cocos
- 180 ml smântână
- 1 linguriță semințe cardamom zdrobite
- 1/8 linguriță sare
- 60 g orez Arborio
- 4 gălbenușuri de ou
- 60 g zahăr
- 1 linguriță extract vanilie
- 20 g nucă de cocos mărunțită
Modalitate de preparare:
- Montează 4 vase de ceramică Ramekins într-o tavă de copt.
- Combinați smântâna, laptele de cocos, cardamomul și sarea într-o cratiță și aduceți în punctul de fierbere.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o deoparte pentru 30 de minute.
- Separat, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe cutie, până când acesta este al dente.
- Bateți gălbenușurile de ou cu vanilia și zahărul într-un castron mare.
- Strecurați amestecul preparat cu smântână printr-o sită și încorporați-l în compoziția de ou și apoi în orez.
- Încălziți cuptorul la 250 de garde.
- Distribuiți amestecul în cele 4 forme de ceramică pregătite. Acoperiți cu folie de aluminiu.
- Turnați apă clocotită în tava de copt și introduceți totul la cuptor.
- Coaceți pentru 25- 30 de minute.
- Lăsați budinca să ajungă la temperatura camerei.
- Introduceți vasele la cuptor pentru minim 4 ore.
- Serviți cu nucă de cocos.
Facebook Comments
Adaugă comentariu