Deserturi & băuturi

Bundinca de orez cu lapte de cocos si cardamom

Foto
123RF
Un desert irezistibil, o explozie de arome. Alege sa gătești diferit!
budinca_de_orez_cu_lapte_de_cocos_si_cardamom.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: indelungat

Porții:4

Ingrediente:

  • 180 ml lapte de cocos
  • 180 ml smântână
  • 1 linguriță semințe cardamom zdrobite
  • 1/8 linguriță sare
  • 60 g orez Arborio
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 20 g nucă de cocos mărunțită

Modalitate de preparare:

  1. Montează 4 vase de ceramică Ramekins într-o tavă de copt.
  2. Combinați smântâna, laptele de cocos, cardamomul și sarea într-o cratiță și aduceți în punctul de fierbere.
  3. Îndepărtați de pe sursa de foc, acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o deoparte pentru 30 de minute.
  4. Separat, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe cutie, până când acesta este al dente.
  5. Bateți gălbenușurile de ou cu vanilia și zahărul într-un castron mare.
  6. Strecurați amestecul preparat cu smântână printr-o sită și încorporați-l în compoziția de ou și apoi în orez.
  7. Încălziți cuptorul la 250 de garde.
  8. Distribuiți amestecul în cele 4 forme de ceramică pregătite. Acoperiți cu folie de aluminiu.
  9. Turnați apă clocotită în tava de copt și introduceți totul la cuptor.
  10. Coaceți pentru 25- 30 de minute.
  11. Lăsați budinca să ajungă la temperatura camerei.
  12. Introduceți vasele la cuptor pentru minim 4 ore.
  13. Serviți cu nucă de cocos.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE