Home » Mâncăruri » Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce
Mâncăruri

Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce

Burger de curcan

Vrei să te răsfeți în weekend, dar nu ai chef să mergi la o terasă? Încearcă un burger de curcan servit cu chipsuri din cartof dulce, făcute chiar la tine acasă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

 

Ingrediente (4 porții)

  • 500 g carne de curcan tocată
  • 2 fire de ceapă verde, fin tocată
  • 85 g brânză Cheddar rasă
  • 1 kg cartofi dulci, tăiați rondele subțiri
  • 3 linguri ulei măsline
  • 4  chifle
  • 1 castravete tăiat felii subțiri
  • ketchup
  • salată pentru servire ( opțional )

Modalitate de preparare

  1. Încălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Plasați carnea tocată într-un castron împreună cu ceapa verde, brânza Cheddar și condimente după gust.
  3. Amestecați bine și modelați 4 chiftele mari.
  4. Lăsați-le la rece pentru 15 minute.
  5. Împrăștiați chips-urile de cartofi într-o tavă mare.
  6. Stropiți cartofii cu ulei și un praf de sare. Amestecați și introduceți tava în cuptor pentru 30 de minute, întorcându-i la jumătate.
  7. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți chiftelele timp de 10 minute până devin ușor aurii.
  8. Întoarceți pe partea cealaltă și continuați să gătiți.
  9. Serviți burgerul de curcan pe felii de chiflă garnisite cu castravete feliat și un strop de ketchup.
  10. Serviți alături chips-urile de cartofi și salată la alegere.

Poftă bună!

Citește și: Carnea de curcan: nutrienți, beneficii, sfaturi pentru preparare

 

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.