Home » Vegetarian & vegan » Burger de linte si naut
Vegetarian & vegan

Burger de linte si naut

Foto
Thinkstock/ getty images
Burger sănătos pe bază de linte și năut, servit cu harissa de avocado.
burger_de_linte_si_naut.jpg

Dificultate: mediu

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 morcov, decojit
  • 1/2 ceapă galbenă, 
  • 3 căței usturoi
  • 400 g linte roșie, gătită
  • 65 g năut gătit
  • 2 ouă mari
  • 50 g fulgi ovăz
  • frunze de pătrunjel, de coriandru, la alegere
  • 1 linguriță praf de chili
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță sos de usturoi
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • opțional făină de ovăz, dacă mai este nevoie pentru a lega compoziția

  Pentru sosul de avocado:

  • 1 avocado mare, curățat
  • 1 legătură frunze de mentă
  • 1 mână frunze de coriandru, tocate
  • 3 jalapeno, fără semințe, tocat
  • 2 linguri suc lămâie
  • 1 cățel usturoi
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/2 linguriță sare
  • 3-4 linguri ulei măsline

 Pentru asamblare:

  • 6 chifle la alegere
  • ceapă roșie, murături, ridichi
  • frunze de spanac sau rucola
  • felii de roșii

 Modalitate de preparare:

  1. Pentru început mixați fulgii de ovăz într-un procesor de alimente pentru a obține o făină fină.
  2. Dați morcovul pe răzătoarea mare și lăsați-l deoparte.
  3. Tăiați ceapa în 2 și împreună cu usturoiul adăugați-le într-un robot de bucătărie și pulsați pentru a obține un amestec ușor fărâmițat.
  4. Adăugați linea, năutul, ouăle, ovăzul, frunzele de mentă și coriandru, toate condimentele, sare și piper.
  5. Când ați obținut aspectul unui hummus, turnați conținutul peste morocvul ras.
  6. Împărțiți amestecul obținut în 6 bucăți egale.
  7. Modelați chiftele pe care treceți-le ușor prin făină pe ambele părți.
  8. Încălziți un strop de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți burgerii pe ambele părți câte 4-5 minute.
  9. Cu o spatulă scoateți burgerii să se răcorească pe o tavă plată.
  10. Pregătiți sosul de avocado, adăugând toate ingredientele în robotul de bucătărie cu excepția uleiului de măsline.
  11. În timp de robotul ăncepe să proceseze, turnați câte puțin ulei de măsline.
  12. Asamablați burgerii, încălzind chiflele dacă doriți, tăiați-le în jumătate, adăugați harissa de avocado, burgerul vegetal și topping-uri la alegere.

  

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE