1. Puneti carnea tocata, ceapa si oregano intr-un castron, asezonati si amestecati. Impartiti amestecul in 4, formand 4 chiftele mai mari. Acoperiti si dati la frigider pentru 30 de minute.
2. Pentru a pregati salsa, taiati avocado cubulete mici, adaugati celelalte ingrediente si amestecati. Lasati deoparte.
3. Prajiti bugerii (pe gratar ar fi cel mai indicat) pentru 3-5 minute pe fiecare parte, in functie de cum va place carnea (in sange sau bine facuta).
4. Puneti cate un burger pe fiecare chifla, adaugati salsa pe deasupra si serviti.
Pentru burgeri:
450 g carne tocata de vita
1/2 ceapa, taiata fin
1 lingura oregano proaspat, taiat
sare si piper negru proaspat macinat
4 chifle, taiate pe jumatate
Pentru salsa:
1 avocado, fara sambure si curatat
3 rosii, taiate fin
1/2 ceapa rosie, taiata fin
o mana de arpagic/patrunjel, taiat
sucul de la 1/2 lamaie
Comentariu