Home » Vegetarian & vegan » Burger vegan cu falafel
Vegetarian & vegan

Burger vegan cu falafel

burger vegan

Burgerii vegetarieni și vegani au început să fie din ce în ce mai populari și în România, dar nu e nevoie să mergi la restaurant pentru a savura unul. Există numeroase rețete absolut delicioase pe care le poți testa, iar burgerul vegan cu falafel este o alegere perfectă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente (4 porții)

  • 400 g năut la conservă, clătit și scurs
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 mână de pătrunjel
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță pastă harissa
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • pâine / pita/ chifle
  • 200 g sos salsa pentru servire
  • salată verde
  • 1 ceapă roșie mică, tocată

Modalitate de preparare

  1. Lăsați năutul pe un strat de prosoape de bucătărie pentru a elimina excesul de lichid.
  2. Plasați boabele de năut într-un blender, împreună cu usturoiul, chimenul, coriandru, condimentele, făina și un praf de sare.
  3. Amestecați până când compoziția se transformă într-o pastă ușor de modelat.
  4. Formați chiftele pe care apoi prăjiți-le într-o tigaie cu ulei de floarea sorelui, câte 3 minute pe fiecare parte.
  5. Serviți alături de salsa, pâine și salată verde.

Încearcă și: Sfeclă roșie umplută cu orez (rețetă vegană/de post)

Foto: Pixabay

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.