1. Spală merele, şterge-le şi scoate-le cotoarele. Taiele felii subţiri, pe care le stropeşti cu suc de lămâie.
2. Toarnă sucul de mere într-o tigaie adâncă şi lasă-l pe foc până aproape dă în clocot, cu zahăr şi zahărul vanilat. Adaugă feliile de măr şi lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi stinge focul.
Tort cu mere caramelizate și frișcă
3. Întinde foaia de aluat şi taie opt cercuri de 12 cm diametru (cu un pahar mai larg la gură, de exemplu). Pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu gălbenuşul bătut cu lapte şi presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc mai mare (200 grade) pentru 20 de minute.
4. Când sunt gata, scoate tava, lasă să se răcorească chiflele, apoi taie-le orizontal şi umple-le cu felii de măr. Presară zahăr vanilat şi serveşte-le aşa sau cu un sos de vanilie.
450 g aluat foitaj
750 g mere ionatane
sucul de la jumătate de lămâie
2 linguri cu zahăr
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
125 ml suc de mere
1 gălbenuş
1 lingură cu lapte
60 g fulgi de migdale
50 g zahăr pudră
Adaugă comentariu