- Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească. Acesta poate fi pregătit și cu o zi înainte de preparare.
- Încingeți 1 lingură cu ulei de măsline într-o tigaie, apoi adăugați ceapa, țelina și usturoiul până devin translucide.
- Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și lăsați-le să se răcească.
- Într-un bol mai mare combinați orezul cu amestecul de țelină, ceapă și usturoi.
- Adăugați condimentele și pesmetul, apoi amestecați pentru a distribui uniform aromele.
- Adăugați ouăle și continuați să amestecați pentru a combina amestecul.
- Impățiți amestecul în 4 porții, apoi formați chifle rotunde.
- Încălziți într-o tigaie restul uleiului de măsline și prăjiți burgerii câte 3 minute pe fiecare parte.
- Serviți cu topping-uri la alegere precum roșii, salată, ciuperci.
Credit FOTO: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 200 g orez sălbatic sau basmati
- 2 linguri ulei măsline
- 50 g ceapă tocată fin
- 70 g țelină tocată mărunt
- 1 cățel usturoi tocat
- 45 g pesmet Panko
- 40 g parmesan
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță oregano
- 1/2 linguriță cimbru
- 1/4 linguriță boia
- 1/8 linguriță piper cayenne
- 1/8 linguriță piper negru
- 2 ouă bătute
- chifle și topping-uri la alegere ( opțional )
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se amestecă cu mirodenii, se formeaza burgeri și gata masa.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu