Mâncăruri

Burgeri de orez

  1. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească. Acesta poate fi pregătit și cu o zi înainte de preparare.
  2. Încingeți 1 lingură cu ulei de măsline într-o tigaie, apoi adăugați ceapa, țelina și usturoiul până devin translucide.
  3. Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și lăsați-le să se răcească.
  4. Într-un bol mai mare combinați orezul cu amestecul de țelină, ceapă și usturoi.
  5. Adăugați condimentele și pesmetul, apoi amestecați pentru a distribui uniform aromele.
  6. Adăugați  ouăle și continuați să amestecați pentru a combina amestecul.
  7. Impățiți amestecul în 4 porții, apoi formați chifle rotunde.
  8. Încălziți într-o tigaie restul uleiului de măsline și prăjiți burgerii câte 3 minute pe fiecare parte.
  9. Serviți cu topping-uri la alegere precum roșii, salată, ciuperci. 

  Credit FOTO: Thinkstock/ getty images

Poza principala

burgeri_de_orez.jpg

  • 200 g orez sălbatic sau basmati
  • 2 linguri ulei măsline
  • 50 g ceapă tocată fin
  • 70 g țelină tocată mărunt
  • 1 cățel usturoi tocat
  • 45 g pesmet Panko
  • 40 g parmesan
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/4 linguriță boia
  • 1/8 linguriță piper cayenne
  • 1/8 linguriță piper negru
  • 2 ouă bătute
  • chifle și topping-uri la alegere ( opțional )
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se amestecă cu mirodenii, se formeaza burgeri și gata masa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE